Պատրաստում ենք Գլինտվեյն

Երբեմն Գինու դպրոցում տաք գինու օրեր են լինում, կազմակերպում ենք գլինտվեյնախմություն:

Եվրոպական շատ երկրներում Սուրբ ծննդյան խորհրդանիշ դարձած Գլինտվեյնը հին խմիչք է, ստեղծման հարուստ պատմությունով: Այն պատրաստվում է կարմիր գինուց և համեմունքներից:

Գլինտվեյն, հոթվայն, գլյուվայն տարբեր կերպ են անվանում այս օգտակար ըմպելիքը տարբեր երկրներում։ Բաղադրությունը ևս տարբեր է՝ կախված նախասիրություններից։

Մեր բաղադրատոմսով պետք են․

  • 1/2 շիշ չոր, սեբաստացի գինի (կարող է լինել ցանկացած գինի)
  • Խնձոր — 1/2 հատ
  • Նարինջ — 1/2 հատ
  • Հիլ — 3-4 հատ
  • Բադիան — 2 հատ
  • Մեխակ — 5-6 հատ
  • Դարչին — մի փոքր կտոր
  • Կոճապղպեղ (իմբիր) — փոքր կտոր
  • Մեղր կամ շաքարավազ — ըստ ճաշակի (մեզ քաղցր դուր եկավ)

Տաքացնել մինչև 70-80°C, եռացնելը արգելվում է․ հետո կարող եք նորից տաքացնել, կամ սառը խմել, կախված եղանակից։

Author: 9thgrade

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։